The Garden – Dining Hall

This project explores the opportunity to expand a 2-story restaurant by introducing an open-roof dining hall on the 2nd floor in conjunction with an existing 1st floor dining space.

The vision of bringing in nature and the outdoors into the dining space shapes the design concept– “The Garden.”  A rhythmic set of linear operable windows along the ceiling provides a greater connection to the outdoors, introducing direct natural light and fresh air ventilation throughout the dining room.  A double-story atrium is introduced along the restaurant entrance as a means to vertically connect the two restaurant levels. A sculptural curved stair connects the two dining floors while also serving as a prominent element welcoming guests as they enter the restaurant.

Size:

3,000 sf

Project Cost:

$200,000

Completion:

2015