Kenwood Residence

This classic Chicago greystone was updated to offer a more contemporary functional plan while preserving the building’s characteristic interior and exterior ornamentation. The solution provided a new master suite, renovated the main floor kitchen, and created a new recreational zone on the garden level including a great room, sleeping rooms, and additional cooking and dining space. This new zone is connected and unified through a newly inserted corridor composed of site-reclaimed wood. Extensive structural, mechanical, electrical, plumbing, millwork and exterior facade improvements were necessary to adapt the structure to today’s lifestyle and provide sufficient climate controls. Through the use of an integrated radiant floor technology, utility costs were greatly reduced, while increased thermal comfort was provided.

Size:

6,000 sf

Project Cost:

$300,000

Completion:

2010

construction:

Builder Group